Зловеща играчка! Децата луднаха по Барби в ковчег, майки са в шок/СНИМКА/

Майки са в шок от зловеща кукла, която е на път да се превърне в тотален хит сред малките момиченца, съобщава „Телеграф“.

Кукленският комплект е от серията за легендарната Барби и показва нейното погребение. Комплектът включва самата Барби в бяла булчинска рокля в ковчег. От двете страни на ковчега се намират пет от приятелките на Барби, облечени в черно, а на заден план се вижда мъжка кукла, която представя най-вероятно ангел с крила, държащ капака на ковчега. От двете страни на ковчега са поставени и два бели свещника.

Кошмар

Зловещият кукленски комплект носи името „Погребението на Барби“ и все повече започва да се приема като бъдещ хит сред малките момиченца. Майки споделят, че децата им са попаднали на кукленския комплект в интернет и упорито започнали да ги убеждават да им го купят.

„Това е кошмарно. Кой идиот измисли малките деца да си играят на погребение? Тази кукла трябва да бъде забранена за внос в България“, възмущава се Жаклин Нинова. „Когато преди десетина години голямата ми дъщеря като дете поиска да им купя акаща кукла Барби дете, някак си го преглътнах. Но ако сега малката ми дъщеря поиска да играе на погребението на Барби, няма да й позволя, пък ако ще и цяла седмица да се тръшка и да плаче“, категорична е и Валентина Димитрова.

Умрялата Барби не е първата скандална кукла от любимата за малките момиченца серия.

Воал

Преди години производителите пуснаха Барби – Жаклин Кенеди, опечалената съпруга на убития американски президент Джон Кенеди. Куклата е облечена в черен марков костюм на Коко Шанел, а лицето й бе покрито с воал. Производителите опитаха да пробият и в мюсюлманските страни с кукла, облечена в хиджаб. Куклата обаче беше заклеймена от радикалните ислямисти в повечето от страните на Близкия изток. Сред Барбитата, които не срещнаха одобрението на повечето майки, бяха и бременната Барби, дебелата Барби и Барби зомби.

Снимка: istock/Facebook

Свързани статии