Зико пожела успех на Костадин Димитров и подкрепа от Общинския съвет

Здравко Димитров пожела успех на новия кмет на Пловдив Костадин Димитров и синхрон с Общинския съвет, който той на моменти не успя да постигне. Той е приготвил папка с проекти за новия градоначалник и ще го посрещне в Община Пловдив след като новите кметове и общински съветници положат клетва на тържествена сесия.

Съветниците трябва да знаят, че всяко тяхно гасуване е важно за града, защото много пари не успяха да бъдат усвоени. Много съветници се радваха, че не са гласували 13 милиона лева за нова училище в „Западен“. Дано да няма такива съветници в този мандат, защото няма как да се върви нпаред, ако ОбС не мисли, каза Димитров.

„Оставям добро наследство, пет детски градини ще бъдат завършени, проекти още за стадиони, басейни, 40 милиона за чист въздух, за обновяване на десетки училища. Има и проектна готовност за новия програмен период. Чисто финансово е нормално състоянието в общината се вземат редовно запалти. Ние не сме искали нов заем, пресцентърът е объркал. Просто искахме нашите пари да бъдат освободени. Градският транспорт, 40 нови улици, пречиствателна станция, два стадиона, спортни зали, четири басейна – това е наследството“, обобщи Зико.

Той обясни, че финансовото състояние на Община Пловдив е добро, служителите си взимат заплатите, за разлика от други администрации в страната, където не са получавани възнаграждения.

„Не бягам от проблемите, вие защо само с проблеми се занимавате?“, попита Димитров в отговор на въпрос за съществуващите в града проблеми, които събират недоволството на пловдивчани.

Той определи някои нередности по новоремонтираната улица „Даме Груев“ като нехайство.

„Минах, не ми хареса. Не се прави така. Не може за пет реда плочки да спестиш, да не го направиш както трябва. Не защитавам никой. Да си понесат последствията, проектантът и строителят.

Кметът Здравко Димитров обясни, че големият брой на пейките по улица „Хаджи Димитър“ са решение също на избрания проектант. И припомни, че крайният срок за реконструкцията е до края на годината.

В предпоследния ден от мандата си Димитров направи инспекция на улица „Царевец“, където трябва да започне проект за реконструкцията й. Той е готов и зависи от следващото управление на града дали ще го реализира.

Здравко Димитров поиска да се снима с журналисите и заяви, че животът продължава, а той и екипът му са насреща да помагат.

Източник и снимка: Радио Пловдив

Свързани статии