Здравко Димитров коментира втория си кметски мандат

Ще ви кажа, когато реша – така Здравко Димитров отговори днес с усмивка на въпроса дали ще се кандидатира за втори мандат на местните избори наесен.

„Не съм взел още окончателно решение”, заяви градоначалникът. Запитан от коя партия ще се кандидатира евентуално, се пошегува: „От която реша – няма проблеми”.

Според него ще има поне 25 кандидати за кмет на Пловдив. „Градът е хубав, развива се добре и много хора биха искали да бъдат начело на местното управление”, прогнозира Зико.

Той пожела успех на първите кандидати за кмет, оповестили намерението си за участие в местните избори във фейсбук. Това са Николай Стойчев, който от години се явява на всички местни избори, и адв. Тони Стойчева, която в последната година не пропуска нито един протест срещу местната власт и държи да се изказва на сесиите на Общинския съвет, когато предоставят дума на протестъри.

„Надявам се правителството, съставено на ротационен принцип, да издържи. В момента работят само общините и това не е отсега, а вече две години”, каза още кметът. И допълни: „Винаги съм казвал, че трябва да има правителство, за да е стабилно управлението на държавата. Трябва да бъде приет държавен бюджет, за да могат и общините да приемат свои, има много важни закони, които също чакат работещо правителство и парламент”./Вестник Марица

Свързани статии