Защо никой не говори за тях? Митко и Мишо станаха герои, спасиха Съединение от огромна трагедия

Двама младежи станаха герои, след като спасиха живота на възрастен човек и предпазиха Съединение от взрив на газова бутилка. Случката е от 5 април. Тогава в късния следобед пламъци обхванали покрива на спомагателна постройка. В помещение, пригодено за живеене, долепено до къща в Съединение, се намирал възрастен мъж.  Обитателят на стаята така и не е усетил как е лумнал огънят, който почти мигновено обхванал покрива на постройката.

Във връзка с инцидента, с нас се свърза Таня Арабова, която посочи, че без помощта на две момчета ситуацията щяла да бъде съвсем различна.

„Двама младежи виждат пожара. И се втурват да помагат. Защото младите са такива – смели до безразсъдност. Влизат в горящата постройка, за да извадят живеещия там човек, който е в меко казано неадекватно състояние и сам едва ли е щял да успее да излезе.

После се връщат обратно в  огъня, за да извадят газовата бутилка, преди да се е подпалила. И да взриви всичко наоколо. И така не позволяват един инцидент да се превърне в трагедия. Защото къщите са близо една до друга, а обитателите им- на сериозна възраст. Нито могат да тичат, нито да реагират бързо. Но да сте прочели някъде за тези момчета? Но ако ги нямаше и се беше случила трагедия?

Написах го за всички, които плюят по младото поколение. Не е вярно, че няма отговорни и добри млади хора, възпитани с ценности. Има! Просто за тях никой не говори. Не говорят и те. Защото не търсят популярност в социалните мрежи или където и да е. За разлика от разните певачки, инфлуенсъри и тем подобна утайка, които обществото ни приема за каймак. Имената на младежите са Димитър Калеев и Михаил Семерджиев“, написа Таня Арабова./“Марица“ 

Снимка: РДПБЗН-Пловдив

Свързани статии