Втори опит: НДСВ се възражда днес и поема курс към избори

Опит да се възроди и да се върне в активната политика ще направи НДСВ на конгреса си днес. Бивши царски министри и депутати се събраха на конгрес за първи път от много години. Знаково избраха същата зала, в която преди 22 г. бе създадена царската партия – в сградата на Научно-техническите съюзи на „Раковска“ 108, пише „24 часа“.

На конгреса дойдоха много от известните лица на НДСВ – проф. Огнян Герджиков, Николай Василев, Мария Дивизията, Антония Първанова, Христина Христова, кметът на Видин Цветан Ценков, Весела Драганова, Рупен Крикорян, Нонка Матова и др.

След излизането си от властта през 2009 г. НДСВ участва в някои избори, но в момента няма сериозно участие в политиката.

Сериозна заявка, че в парламента могат да попаднат национарно-отговорни политически сили, така определи преди форума активирането на НДСВ Станимир Илчев. В момента той е начело на партията в триумвират заедно с Олимпи Кътев и Съби Давидов.

Нагласата засега е царистите да се явят самостоятелно още на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Не са водили разговори още с парламентарни сили. Но имаме представа за нагласите на някои сили, защото пред декември проведохме кръгла маса на тема сигурност, на която представители изпратиха ДПС, ПП и „Възраждане“, коментира Илчев. И призова да не се спекулира с името на НДСВ като удобна за всички партия.

Искаме да демонстриране своя капацитет, омръзнало ни е да гледаме известните си лица само от тв екраните, обясни още Илчев.

Имаме благословията на царя, допълни той и определи като похвално обръщението му./Вестник Марица

Свързани статии