В очакване на снега и в Пловдив: Новият зам.-кмет Иван Стоянов проверява снегорините

Зимата вече дойде в Родопите, на хижа „Здравец“ има снежна покривка, макар и твърде малка за каране на ски и шейни. За новия сезон се подготвя и Община Пловдив.

Новият зам.-кмет по екология и здравеопазване Иван Стоянов ще преглежда на 23 ноември техническото състояние на автопарка за зимните дежурства. Те започват от 3 декември и продължават до началото на март.

„В последните четири – пет годни в Пловдив почти нямаше сняг, но трябва да имаме пълна готовност с изправни снегорини и разпръсквачи на препарати против обледеняване, за да не създават проблеми в трафика“, каза за „Марица“ зам.-кметът.

През миналия сезон в зимните дежурства бяха включени сто машини на общинското предприятие „Чистота“ и частна фирма „КМД“.

Повече от 10 години в Пловдив не се хвърля пясък по улиците и мостове, за да не се замърсява въздухът. При поледица се използва сол и химически препарати – калциев дихлорид.

„Със старта на зимните дежурства се спира миене на улиците, но след като сезонът свърши, ще бъда безкомпромисен за чистотата в Пловдив“, увери Иван Стоянов, който преди четири години два мандата беше директор на ОП „Чистота“./Вестник Марица

Свързани статии