Утре Радостин Василев предава и ПП в отчаян опит да дестабилизира държавата

Днес стана ясно, че бившият министър на спорта Радостин Василев ще даде пресконференция утре, на която ще направи опит да попречи да се формира редовен кабинет.

Според информация на Novini.bg на въпросния брифинг той ще обяви, че напуска „Продължаваме промяната“ (ПП). Една от причините е, че не е получил министерски пост в бъдещия кабинет „Денков“, което го е докарало до истерия в последните седмици. На пресконференцията той най-вероятно ще изнесе вътрешнопартийна информация от разговорите, които са се водили в ПП по повод съставянето на ротационно правителство и по този начин ще се опита да оправдае напускането си, като ще използва странни обяснения за принципност и морал, качества, които трудно биха могли да се свържат с неговото име, откакто влезе в политиката.

Това ще е второ политическо предателство и напускане на партия за Василев в рамките на една година. Припомняме, през месец юни 2022 г. той се отцепи от „Има такъв народ“ (ИТН) заедно с депутатите Николай Радулов, Георги Георгиев, Иво Атанасов, Светлин Стоянов и Деян Петков. Още тогава коментарите в политическите среди за действията му бяха, че „веднъж станеш ли предател, оставаш предател за цял живот“ и че „Василев е доказан предател и жалък службогонец“.

Миналата неделя отношение по темата взе и бившият екоминистър Емил Димитров – Ревизоро. В предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ той заяви: „Вече е открит трансферният прозорец за Гела ли, как му викаха, че не мога да се сетя за името. Той човекът се е доказал, професионалист е, не е като Мария Габриел. Вече веднъж го е правил. Ако му обещаят място, където и да го пратят в България, ще влезе. Той влезе в Габрово, където никой не очакваше, влезе и два пъти в Плевен“. На фона на изказването на Емил Димитров следва и въпросът – кой и какво е обещал този път на Руди Гела?

Не трябва да се забравя и факта, че преди две седмици главният прокурор поиска депутатския имунитет на Василев заради заплахи към колежката му Христинка Иванова. Първоначално той обяви, че няма да си даде имунитета и бе категорично подкрепен от колегите си от ПП. В рамките на десет дни обаче Василев коренно промени мнението си и даде сам имунитета си, което предизвика учудване в останалите депутати от ПП.

Можем само да се чудим какви са истинските причини Радостин Василев да покаже най-силното си качество, с което разполага – предателството. Кой и защо точно в този момент активира Василев, за да попречи да се състави правителство? Отговорите на тези въпроси ще получим в следващите дни от действията на самия Радостин Василев./Новините БГ

Свързани статии