След смъртта на 3-годишно дете в Русе: Прокуратурата води разследване за палеж

Окръжната прокуратура в Русе ръководи разследване за палеж на апартамент в кв. „Чародейка“ в крайдунавския град, при който загина тригодишното дете. Това съобщиха днес от прокуратурата, предаде БТА.

Сигналът за произшествието е получен в полицията на 29 март тази година.

На мястото е извършен оглед от разследващ полицай. Иззети са веществени доказателства. Назначена е пожаро-техническа експертиза за установяване на причините за възникване на пожара. Към момента на инцидента детето е било оставено само в жилището.

По-късно същия ден е установена и майката на детето – 35-годишна жена от Русе.

Полицейските служители са открили хероин у нея и е образувано още едно досъдебно производство – за държане на високорискови наркотични вещества, което е под надзора на Районната прокуратура в Русе.

По време на разследването за палежа ще се събират и доказателства за това дали майката е извършила престъпление, като е оставила малолетното дете без надзор и достатъчно грижи, като с това е създала опасността за живота му.

Назначена е и съдебно-медицинска експертиза за установяване на причината за настъпване на смъртта. За палежа се предвижда наказание от пет до 15 години, а за оставянето на детето без надзор – лишаване от свобода до три години и обществено порицание.

Разследването по случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура в Русе./Вести БГ

Свързани статии