След преследване: Полицай рани 18-годишно момче, то почина в болница

Засилено полицейско присъствие в София край столичен бизнес център. По първоначална информация полицай е прострелял момче след преследване, което по-късно е починало в болница. Районът е отцепен, видя репортер на DarikNews.

Малко след 2 часа е получен сигнал в полицията, че в района на столичен хотел трима непознати са нападнали две момичета, ударили едно от тях и след заплаха им отнели раница с лични вещи и пари. Рано сутринта охранител в столичен бизнес център подал сигнал в полицията, че трима маскирани прескачат оградата на обекта, носейки багаж, съобщават от полицията.

На място са изпратени полицейски екипи, които последвали трите момчета, които се опитали да се качат в автобус на градски транспорт. 15-годишен е задържан на място, а двама скочили от автобуса и побегнали пеша. При преследването са произведени предупредителни изстрели в безопасна посока, но бегълците не спрели. При произведен още един изстрел е ранен един от тях – 18-годишен. Незабавно е откаран в болница, но по-късно е починал.

Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случаите продължава./Dariknews.bg

Свързани статии