След като уби гаджето си с гира: Красимира не ще доживот, обжалва тежката присъда

Красимира Лалева, която уби гаджето си Божан с метални гири в апартамента ѝ в „Кючук Париж“, обжалва доживотната си присъда. Делото е образувано по жалба от нейния защитник и е насрочено за 26 септември в Апелативния съд.

Убийството стана на 21 октомври 2021 г. в апартамента на Красимира на ул. „Трети март“. Предния ден тя поискала Божан да отиде при нея, но той заявил, че има настинка, и обещал да отиде на следващата сутрин. Тя обаче го обвинила, че ще се среща с друга жена. Той пристигнал в нейното жилище малко по-късно от уречения час. След скандал тя излязла на терасата и взела гира с тегло 2,5 кг. Минала зад него и му нанесла поне четири удара в главата.

След посегателството Божан бил все още жив, но в агония. Това принудило Красимира да се подсигури. Захлупила главата му с найлонова торба. За финал решила да изгори тялото, с надеждата, че ще изчезне всяка една следа.

Впоследствие се свързала с отец от храм „Св. Марина“ в Пловдив, пред когото признала за убийството. Свещеникът подал сигнал в полицията, чувайки жестоката история.

Окръжният съд даде доживотна присъда на Лалева и тя бе изпратена в женския затвор в Сливен. Пред магистратите Красимира се оправда, че Божан я малтретирал и я обидил, че има малки гърди./Вестник Марица

Свързани статии