Серийни обирджии: Бони и Клайд от София вилнеят в провинцията

Мъж и жена от София са задържани вчера в Монтана за множество домови кражби в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Мъжът е с множество криминални прояви, а жената да сега не е попадала в полезрението на полицията.

За времето от 27 октомври 2022 г. до 9 януари 2023 г. двамата разбили патронниците на вратите на пет апартамента в Монтана и откраднали пари, големи количества златни накити и скъпи вещи. По случаите е работел екип от криминалисти, които извършили множество процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни дейности, в резултат на които установили крадците. Работата по случаите продължава под ръководството на прокуратурата, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

От ОД на МВР в Монтана съобщиха пред БТА, че през 2022 г. кражбите в региона са намалели с 44% в сравнение с 2021 година. От дирекцията уточниха, че това се дължи на многото полицейски акции за противодействие на престъпността в областта и на добрата работа на полицията с прокуратурата и съда, благодарение на която голяма част от криминалния контингент от Монтанско е в затвора. Кражби обаче извършват не само хора от Монтана и региона, но и т.нар. гастрольори от София и други места, както е в този случай, обясниха от полицията в Монтана./Вестник Телеграф

Свързани статии