Семейството на прегазената от влак 14-годишна в Скутаре е загубило и друго дете

В пловдивското село Скутаре хората са в ступор след трагедията с прегазената от влак 14-годишна Пламена.

Още не е ясна причината какво е накарало момичето да легне на релсите в събота вечерта. „Машинистът видял, че има човек и започнал да свири, но девойката не реагирала по никакъв начин“, разказаха потресени жители на селото, предаде „24 часа“.

Според тях още по-голяма е трагедията за семейството на Пламена, тъй като преди години е загубило и друго дете – 8-годишната тогава Мика. Тя издъхнала в съня си.

В Скутаре говорят, че под възглавницата на самоубилото се момиче имало снимка на сестричката й.

„Хубаво семейство са. Детето беше изключително възпитано“, казват учители на Пламена. До 7-и клас тя учила в селото, а от тази година е ходила на училище в Пловдив.

Кое я е подтикнало да вземе това решение, още не е ясно. Най-често срещаната реплика в Скутаре от събота насам е „Страшна трагедия“.

Почерненото семейство има още едно дете – момченце, което посещава забавачка.

Пламена била отгледана от баба си, за която местните казват, че е възпитана и интелигентна жена. Дядото на Пламена бил бивш военен и също много разбран човек.

„Видях я в четвъртък за последно. По нищо не подсказваше, че ще се разиграе такава трагедия“, каза жена в центъра на Скутаре.

Пред къщата на семейството стояла полиция, тъй като още няма официална версия за самоубийството на момичето./Новините БГ

Свързани статии