СДВР: Заловената група автокрадци отмъквала кола за минута, Данчо Релето бил експертът

В хода на проведената на 5-и ноември полицейска операция са задържани четири лица. Две от тях са от активния криминален контингент по линия на кражбата на автомобили. Задържани са по време на разглобяването на автомобил от висок клас. Това заяви на брифинг пред медии главен инспектор Николай Пелтеков, началник на сектор „Престъпления, свързани с МПС“ в СДВР.

Три от задържаните лица имат и предишни криминални прояви за кражба на коли, а четвъртото лице е известно на МВР заради извършено пътно-транспортно произшествие.

Един от задържаните е Данчо Релето, който за осем месеца е бил задържан три пъти от органите на реда, разкри пред журналистите гл. инсп. Пелтеков.

Групата извършва кражби на автомобили и халето, което е зад нас, е било наето с тази цел – да се укриват автомобилите и да се разглобяват за авточасти. Групата е била наблюдавана от няколко месеца от служители на СДВР, разясни полицейският началник.

Той уточни, че групата е извършвала кражби на предимно нови автомобили. Въпреки това гл. инсп. Пелтеков разясни, че през тази година е отчетен значителен спад на автокражбите.

Данчо Релето е бил специализиран в кражбата на определени марки автомобили. Престъпната група е отнемала автомобилите в рамките на минута, стана ясно още от думите на гл. инсп. Пелтеков./Новините БГ

Свързани статии