Прокурорът дори не отнел книжката на шофьора, причинил смъртта на Ферарио Спасов

Наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров, който трябва да дава обяснения защо е пуснал с мярка „подписка“ шофьора, причинил инцидента, в който загина Ферарио Спасов, дори не му е отнел книжката. Нямало и забрана да напуска страната, съобщи Нова телевизия.

Освобождаването на шофьора предизвика гнева на изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, който привика наблюдаващия делото прокурор.

Шофьорът Начо Панталеев е карал с висока скорост – вероятно около 150 км/ч, на прав и мокър участък от пътя край село Шереметя. Редовно се хвалил в социалните мрежи за такова поведение.

Според експерт правият участък предразполага към по-висока скорост, въпреки че позволената е 90 км/ч. При удар на колата отзад, може да се счупи вратът на шофьора. В случая шофирането е било неразумно от водач с малък опит. Трябва да има камери в участъците, които предразполагат към високи скорости. Това вероятно ще респектира шофьорите.

Два дни след катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, стана ясно, че задържаният и освободен причинител на инцидента Начо Панталеев от Лясковец има братовчед със същото име. Все още се уточняват подробности около личността на виновния за катастрофата.

Единият е в Англия и е диджей там. Той няма общо с инцидента, макар в медии да се появиха снимки и от неговия профил. В дома на истинския Начо с мерцедеса снощи нахлу полиция заради снимка с пистолет в социалните мрежи. Оръжие не е открито. Не е установено чие е оръжието, с което има разпространени снимки и заради което бе извършен обиск в дома на единия Начо в Лясковец./Вестник Марица

Свързани статии