Премиерът Денков: Отпускаме 1512 лева на домакинствата, засегнати от урагана на 4 ноември

Правителството работи системно и упорито за подобряване на живота на хората и бизнес средата в България. Програмата „Достъпно за вас” е факт от вчера и предизвиква заслужен интерес, както от хората, така и от търговските вериги в страната. Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди редовното заседание на Министерски съвет, предаде репортер на Novini.bg.

Днес ще вземем и две други решения, които също заслужава да бъдат отбелязани. Първо ще отпуснем финансова помощ от по 1512 лева на 450 домакинства в областите Смолян , Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Варна, които пострадаха от ураганния вятър и силния дъжд на 4 ноември тази година. Днешното решение се взема само 12 дни, след като се случи това бедствие, за да могат хората максимално бързо да могат да се възползват от тази подкрепа, обяви министър-председателят.

С друго решение определяме мястото на Националния STEM център. Той ще се намира близо до суперкомпютъра до София Тех парк. Така отговаряме на нестабилната политическа среда в България, поясни той./Новините БГ

Свързани статии