Пловдивчанката, чиито пръсти бяха отхапани от пони: Ядосвам се, защото не съм първият случай!

Ядосвам се, защото не съм първата потърпевша от това пони. В рамките на месец е имало други два инцидента – с дете и жена. Това каза пловдивчанката Ани Челебийска, чиито пръсти бяха отхапани от пони в зоопарка в Стара Загора. Пред bTV бременната жена сподели, че посегнала към животното, като дори не си е подавала ръката. Ако беше цялата ръка, предполагам, щеше да ми я откъсне. Изведнъж ме захапа. Не съм очаквала такова нещо“, коментира Ани.

„Захапа ѝ цялата ръка и я повлече навътре. Тя започна да пищи. Детето също“, разказа съпругът на пострадалата Благовест Челебийски.

Ани смята, че мястото не е било обезопасено адекватно. А съпругът й допълва, че е пълен абсурд да отидеш на зоопарк и да останеш сакат за цял живот.

„Искам да изкажа като родител най-дълбоко съчувствие на пострадалата за този инцидент, но в зоопарка има правила и те трябва да се спазват. Животните проявяват инстинкт за самосъхранение и тяхното поведение е непредвидимо“, обясни директорът на Зоопарка в Стара Загора д-р Ивелина Илиева.

Инцидентът станал на 8 май. В почивния ден покрай Гергьовден семейството от Пловдив решило да си направи разходка, но не е предполагало какво ще се случи./Вестник Марица

Свързани статии