Плащаме два стотака за гуми от Хановер!

Зимните гуми масово са от Хановер, четири излизат по два стотака и се доставят до 12 дни у нас, показа проучване на „Телеграф“.

С наближаването на ноември тръгна и резервацията за смяна на гумите на промоция с 50%, показа справка в автосервизи в София. Ако запазите час отсега, подмяната излиза 30 лв. вместо 60 лв. за 12 и 13 цола.

Оферти
Цените на зимните гуми тръгват от 45 лв. за брой и минават 1500 лв. в зависимост от характеристиките си. Обикновено в повечето магазини се предлагат с 20 лв. отстъпка, ако ги купим до 1 ноември. Сред най-евтините варианти са четири гуми за 200 лв.

Освен от Хановер се внасят също и от Баден-Баден и пристигат за максимум 10 дни. Ако са от Мюнхен, ще дойдат също за по-малко от 2 седмици. По думите на търговците сред най-предпочитаните и от ниския, и от високия ценови клас са гумите от Хановер. Цените на всесезонните тръгват от 60 лв., като обикновено вървят с 10 лв. по-скъпо от зимните. Предлага се и покупка на лизинг, като схемата по изплащането е между 3 и 36 месеца.

Намаление
Има намаления и за резервация на смяна на гумите. Услугата излиза наполовина по-малко, ако се запази преди 30 ноември. Сред предложенията е смяна на две или на четири гуми 13 цола, като цените са съответно 15 лв. и 30 лв. Включен е баланс на гумите, като джанти без отвор не се балансират. Допълнително се плаща по 5 лв. на гума, ако сте с джип или бус. За смяна на 2 броя гуми от 14 до 15 цола за лек автомобил ще платите 17,90 лв. От 16 и 17 цола цената е 20,90 лв., а за гуми от 18 до 23 цола – 30 лв. Други дават цена от 28 лв. за смяна на четири гуми с размер 13 цола. За 14 цола се доплащат 5 лв. за брой. Много автосервизи правят дребни подаръци като ароматизатор или ключодържател. Ако искате посещение на място и смяна на гумите на посочен адрес, тогава пригответе 25 лв. Други взимат на гума допълнително по 5 лв., ако поръчате тази услуга./Вестник Телеграф

Свързани статии