Петков: В коалиция с Вежди Рашидов няма да участваме

Следващият парламент трябва да има голяма коалиция от депутати, които са готови да говорят за важните задачи за България. Това заяви в ефира на NOVA съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков.

По думите му дори народните представители да имат различно мнение по основни въпроси, трябва да дебатират.

„Следващият парламент трябва да има голяма отворена коалиция на хора, които казват „ние сме тук не, за да пазим собствения си лидер, не за да има корупционни сделки, а защото приоритетите на България са на първо място”, каза Петков.

„В коалиция с Вежди Рашидов няма да участваме. Ако мандатът отиде при БСП, ще отидем на среща, както те дойдоха на нашата. Колегите от ДБ показаха ясно, че имат общи приоритети с нас, когато гласуваха нашата декларация. Всяко едно правителство, за да мине трябва да получи подкрепата на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”. Те имат мнозинство”, поясни съпредседателят на ПП.

„Когато имахме втория мандат казахме, че който иска може да ни подкрепи за приоритетите. Не казахме никаква подкрепа от ГЕРБ никога. Казахме никаква договорка с ГЕРБ в този вариант. Готови сме да седнем с всеки на масата”, уточни той.

Относно въглищните централи, Петков коментира, че трябва да стане ясно на всички как се е стигнало до сегашното положение.

„Когато нашето правителство влезе в управлението имаше един план, който беше представен в Брюксел и включваше затваряне на въглищните ни централи и инвестиране в газови. Казахме твърдо не на това. С ЕК започнахме да спорим. Стигнахме до компромис да няма затваряне на централи, а да има намаляване на емисиите от въглищните”, коментира още съпредседателят на ПП.

Относно песента за Лена Бориславова, Петков каза: „Продънена простотия, която пада под всякакви нива. Българското общество удари шамар на Слави и каза: „Ти си провален шоумен“./Вести БГ

Свързани статии