Пернишки прокурор преби жена си, арестуван е

Софийска градска прокуратура ръководи разследване за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие от магистрат при ОП-Перник, съобщиха от прокуратурата. Става дума за прокурора от Перник Бисер Михайлов, коййто е задържан за 72 часа заради нанесения побой над съпругата му, уточниха от БТА.

В ранните часове на днешния ден, 13.10.2023 г., е получено съобщение в Софийска градска прокуратура (СГП) от ОДМВР – гр. Перник, че прокурорът от Окръжна прокуратура – Перник е нанесъл телесна повреда на жена си в условията на домашно насилие.

Дежурен следовател при СГП е посетил местопроизшествието като е извършил оглед и е образувал досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършени са разпити на свидетели и освидетелстване на лица.

Следва да се извършат разпити и на други свидетели, да се назначи съдебно-медицинска експертиза и делото да бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице достатъчно данни за привличане на Михайлов в качеството на обвиняем и съответно за взимане на мярка за неотклонение спрямо него.

По-късно днес ще бъде предоставена допълнителна информация по случая, допълват от прокуратурата.

Прокурорът Бисер Михайлов стана известен след серията побои на перничани от страна на сина му Васил, който вече е подсъдим заради тях Михайлов-младши бе арестуван заради серия побои в Перник. До задържането му се стигна едва, след като семейството на футболен треньор се оплака, че той е бил пребит. Впоследствие се оказа, че потърпевшите са много повече. Тогава бившият главен прокурор Иван Гешев поиска оставката му. След избухването на скандалите с него бащата – Бисер Михайлов подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник. Въпреки призивите да напусне системата, той остана редови магистрат.

Очаква се по-късно днес градската прокуратура в София да предложи на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов да бъде отправено искане до прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) за незабавно отстраняване на Михайлов.

Снимка: lupa.bg

Свързани статии