Пеевски: Денков не може сам да се защити, батковците му от ПП го пазят, той си отива след 3 месеца

Словесната престрелка между председателя на ДПС Делян Пеевски и премиера Николай Денков се разраства. През последните дни Пеевски отправя остри критики към министър-председателя за това, че не се е справил с усложнената зимна обстановка в страната, която доведе до стотици места без ток, вода и топло. Дори предложи да заеме неговото място, „за да му покаже как се прави“. Днес дойде позиция и от „Продължаваме промяната“, които осъдиха критиките на председателя на ДПС към премиера Денков.

„Премиерът Николай Денков не може сам да се защити, той има нужда от батковците му от ПП – Кирил Петков и Асен Василев, те го пазят. Нека достойно те да заемат премиерското място, защо са го пратили това немирно момченце да си играе с играчките в този кабинет“, това заяви председателят на ПГ та ДПС Делян Пеевски в парламента днес пред медиите и допълни: „Денков не знае как да управлява, той си отива след 3 месеца, тази тема е приключена“.

По думите на Пеевски оценката за премиера са я дали хората, на фона на сложната снежна обстановка и все още населени места, които са без ток.

„Това е пълен провал“, допълни той.

Делян Пеевски посочи, че от ДПС подкрепят много политики в парламента и благодарение на тях са се случили „много хубави неща последните 6 месеца“.

„Иначе свалянето на Денков зависи само от ГЕРБ, те са в коалиция, ние подкрепяме просто политики, ние никога не сме подкрепяли Денков в цялост. Ние дадохме два гласа за избирането на това правителство, за да може да има евроатлантическо мнозинство в парламента и евроатлантическо правителство. А Денков просто е тема, която е приключена след 3 месеца, няма какво повече да дискутираме за този човек, той просто не се справи“, каза още Пеевски.

По-рано в позиция от „Продължаваме прояната“ осъдиха остро критиките на председателя на парламентарната група на ДПС към премиера акад. Николай Денков, „както и неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата.“

„Не агресивният ПР и имитацията на сила, а поемане на отговорност за управлението извади държавата от порочния цикъл от неуспешни избори, даде и ясна програма и посока за работа, обърка и затрудни създаваните с години схеми на зависимости“, посочиха в позицията си от „Продължаваме промяната“.

От партията отбелязаха още, че продължават да изпълняват целите си въпреки всички предизвикателства.

В открито писмо до министър-председателя Николай Денков Делян Пеевски по-рано тази седмица заяви, че наблюдава управленска безпомощност за справяне с „климатично предизвикателство снеговалеж“. По-късно в кулоарите на парламента Делян Пеевски каза, че целта на критиките му към премиера е той „да почне да си върши работата“./Dariknews.bg

Свързани статии