Партията на Слави в община „Марица“ напуска вкупом

Цялата структура от членове и симпатизанти на ПП „Има такъв народ“ – община Марица напускаме партията и преустановяваме своята дейност, свързана с нея. Това заяви с декларация до ръководството на партията координаторът на ИТН в община Марица Петър Какалчев.

„Ръководството на партията ясно ни показа, че не държи на своите координатори, членове и симпатизанти. За наше огромно съжаление не получихме необходимата подкрепа, за да работим за благото на община Марица, въпреки желанието ни да се включим активно в промените в държавата ни на местно ниво и желанието ни за комуникация с ръководството и съвместна работа с отговорните кадри на „Има такъв народ“, се казва в писмото изпратено до медиите и ръководството на ИТН. То е подписано от ИТН-община „Марица“.

Пред „Марица“ Петър Какалчев заяви, че преди празниците бил изключен от партията без да получи обяснение защо се случва това. За Какалчев причината не е ясна, той обясни, че структурата на партията в община Марица е една от най-многобройните в страната и с най-добри резултати на изборите, а той е още от създаването й. Според него на партията не са нужни работещи хора, а послушковци, заяви пред „Марица“ Петър Какалчев. Той обясни, че след като се чул с членове на структурата и обсъдили отстраняването му, зад него застанали над 20 души от местната структура на партията. Те заявили, че застават зад бившия си координатор Петър Какалчев и напускат партията.

Ето и декларацията на партията, която публикуваме без редакторска намеса:

Декларация

от

Всички членове и симпатизанти на ПП Има Такъв Народ, община Марица

С настоящата декларация уведомяваме ръководството на ПП Има такъв народ и всички граждани на община Марица, че цялата структура от членове и симпатизанти на ПП Има такъв народ – община Марица напускаме партията и преустановяваме своята дейност свързана с нея. Ръководството на партията ясно ни показа, че не държи на своите координатори, членове и симпатизанти.

За наше огромно съжаление не получихме необходимата подкрепа, за да работим за благото на община Марица, въпреки желанието ни да се включим активно в промените в държавата ни на местно ниво и желанието ни за комуникация с ръководството и съвместна работа с отговорните кадри на Има такъв народ това не се случи, което доведе до разочарованието ни и желанието ни да се оттеглим.

В допълнителен текст към писмото Петър Какалчев посочва още:

Всички ние сме хора и всички грешим… Важното когато грешим обаче е дали имаме куража да признаем грешката си и да не я повтаряме. Осъзнаваме, че давахме сърце и душа за една идея и една кауза, която за други беше просто бизнес. Въпреки всичко нашите глави остават високо вдигнати, защото каквото и да сме правили сме го правили винаги водени от желанието да съградим една нова и по-добра България.

Уви – нашите надежди бяха попарени, но нашето желание за промяна, нашата отдаденост на идеята са все неща, които никой не би могъл да ни отнеме. Ние оставаме тук и ще се борим да има по-добро бъдеще за Родината ни, защото тя ни е само една и за разлика от други, които дълго лицемерничиха и излъгаха хиляди, ние милеем за нея.

Останахме до последно в партията, таяхме напразни надежди, изгаряхме отвътре когато свои и чужди ни критикуваха. Деструктивното поведение на партията и нейните действия в крайна сметка отвориха и нашите очи или както се казва “По-добре късно отколкото никога“.

Ние искахме да сменим системата, да нормализираме положението в страната и точно за това предприехме тази последна и категорична крачка, не бихме могли да вървим срещу самите себе си и да предадем идеалите си заради болните амбиции и задкулистни игри на шепа хора!/Вестник Марица

Свързани статии