Отец Апостол: Бъдете независими в душите и сърцата

Независимостта и свободата не само на държавата, но и на всеки от нас, да я чувстваме и в душите, и в сърцата – това пожелание отправи към целия български народ отец Апостол по време на молебена в църква “Света Неделя” в Стария град.

Със службата в храма започнаха днес тържествата в Пловдив по случай 115- та от провъзгласяване на независимостта на България.

Отец Апостол пожела още да сме единни, да се обичаме, да си вярваме и да се надяваме любовта да е винаги с нас. А Бог са ни избави от беди, врагове и всякакви злополуки.

Малко граждани и повече политици присъстваха в църквата на молебена и поднасянето на цвета и венци пред паметника на Александър Малинов, организирани от сдружение “Петко Каравелов”.

Общината беше представена от зам- кмета Стефан Стоянов и кмета на район “Централен” Георги Стаменов. На молебена бяха още общински съветници, омбудсманът Борислав Стаматов, политици. Активисти на БСП дойдоха с кандидата за кмет арх. Палазов.

“Вече 33- та година организираме на този ден отбелязването на този велик ден за България”, каза Владимир Дончев, бивш депутат от НДСВ. Участник в сдружение “Петко Каравелов”.

Адвокат Дончев и този път не пропусна празника, въпреки че е със счупена ръка. Обясни, че е пострадал при битов инцидент./Вестник Марица

Свързани статии