Обвиниха садиста с макетното ножче от Стара Загора и за заканите с убийство

Районна прокуратура-Стара Загора повдигна допълнително обвинение спрямо 26-годишния Георги Георгиев, на 26 г., по досъдебното производство за закани с убийство към 18-годишната Дебора Михайлова.  Наблюдаващият прокурор е прецизирал обвинението по воденото до момента досъдебно производство по горепосочения текст след направен анализ на допълнително събрани доказателства – разпит на свидетели.

Днес в 10.30 ч., пред процесуалните му представители, на Георгиев лично е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на месец април 2023 г. до 25.06.2023 г.,  в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на Дебора,  и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

До момента бе установено, че Георги се е заканил на момичето по мобилно приложение на два пъти – на 24 и 25 юни 2023 г., за което той е привлечен като обвиняем. Според новите доказателства той е отправил заплахи към 18-годишната Дебора както лично, така и чрез мобилно приложение, още четири пъти от месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г. , за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че Георгиев се е заканил с убийство към момичето общо шест пъти.

Към настоящия момент Георгиев е привлечен като обвиняем по две досъдебни производство за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда на Дебора Михайлова.

По двете дела са събрани категорични доказателства, че Георги Георгиев е извършител на деянията. Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства  и биологичен материал и др.

Действията по разследването са в активна фаза.

Свързани статии