Нов сняг ще натрупа до дни! Проф. Рачев разкри още изненади за декември

В близките дни сняг по ски курортите ще има!

Това съобщи пред bTV климатологът проф. Георги Рачев. Той обаче отбеляза, че до събота ще продължи да е по-топло от обичайното за сезона и до тогава ще е „типично ноемврийско време – мрачно и влажно“.

През страната в четвъртък ще мине средиземноморски циклон, който ще бъде в югоизточната част на страната. С него ще дойде и снегът, и застудяването за почивните дни. „Преди малко докато си пиех какаото прехвърчаха заблудени снежинки, откъде са дошли и те не можаха да ми отговорят“, пошегува се професорът. И добави – чака ни „смутно време до събота и неделя“, когато времето ще захладнее.

Сняг ще се появи чак в четвъртък, времето ще е мрачно.

Шофьорите ще трябва да внимават – сняг и ниски температури и поледици ще причинят поледици на всички проходи от днес до четвъртък.

В Пампорово и Банско все още е топло, в Боровец обаче оръдията за сняг работят, а на височина от над 1200 м температурите от днес ще бъдат отрицателни. 10-20 см нов сняг се чакат и на Пампорово.

В Стара Загора с идването на циклона ще има дъжд от сряда до петък.

Рано сутрин на много места в страната има опасност от „черен лед“ – асфалтът изглежда сух, но върху него има фина „пързалка“ от лед./Вестник Марица

Свързани статии