Нинова за протеста на зърнопроизводителите: Борисов носи персонална отговорност

Пълна безотговорност и липса на държава в този случай. Не може от вечерта до сутринта никой да не реагира, защото не може да се реагира в тъмната част на денонощието. Това е абсурд. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод открития дрон край Тюленово.

Всички видяхте как се обезврежда това съоръжение. С пушещ полицай и друг, който по потник пада от камъните. Това е еманация на липсата на държава, на липсата на отговорност на заплахата пред, която Тагарев изправя България. Тагарев трябва да си ходи веднага. Нашата позиция я знаете отдавна, посочи Нинова.

По думите ѝ има потенциал протестиращите зърнопроизводители да разклатят управлението.

Все повече гилдии се включват – пчелари, житновъди. В основата на тези искания стои едно важно нещо – имаме абсолютно сбъркан модел на земеделие, имаме дисбаланс в системата. Протестите са основателни, защото българското правителство продаде българския национален интерес. Виждате каква твърда позиция заяви Полша. Те знаят как се пази национален интерес, каза още лидерът на БСП.

Бойко Борисов персонално носи отговорност за това, което става. По неговите думи, когато е бил премиер е платил 30 млрд. лв. на големите зърнорпоизводители, допълни Нинова.

Според нея Борисов има отношение към подбуждането на протестите, “за да сваля правителството”./Dariknews.bg

Свързани статии