Наказания на финалната права на парламента: заваляха обиди заради „просташко поведение“

В един от последните работни дни на настоящето Народно събрание Искрен Митев („Продължаваме промяната“ и Цончо Ганев („Възраждане“) се сдобиха с наказание, наложено им от председателстващия заседанието Йордан Цонев (ДПС).

От парламентарната трибуна Митев поиска от Цонев да наложи глоба на Цончо Ганев от „Възраждане“, защото „отправял неприлични жестове и обиди към изказващите се“. Депутатът нарече колегата си „простак“, което накара Цонев да му наложи глоба. Малко след това глоба „порицание“ беше наложено и на Ганев.

Непосредствено след това Николай Денков (ПП) се оплака, че е принуден постоянно да слуша „псувни и обиди от страна на Ганев“, защото седи близо до него на първия ред. Той нарече поведението на народните представители „просташко“. Според него, с поведението си те рушат имиджа на парламента още повече. След като изказа мнението си, Денков призова и той да бъде наказан, но Цонев се въздържа да предприеме подобно действие. Вместо това, той обяви 30-минутна почивка, след която депутатите да продължат обсъжданията по увеличението на минималната работна заплата./Новините БГ

Свързани статии