МВР министърът: Има проблем с кръвната проба за наркотици, трябват апарати за 150 000 лв.

“Към момента проблем с експертизата за установяване на алкохол в кръвта аз считам, че нямаме. Имаме проблем с установяването на наркотици в кръвта, там имаме забавяне от няколко месеца”. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов, предаде репортер на БГНЕС.

Калин Стоянов обясни, че се бавят и експертизите.

“В момента имаме проблем с кръвната проба, тя трае 6 часа от там идва забавянето. Миналата година е трябвало да стартира процедура по закупуване на апарати, които са на стойност 150 000 лв. Ние правим опит да купим три апарата, за да се справим с този проблем. Вследствие са предвидени и четири лаборатории в Бургас, Плевен, Варна и Пловдив”, каза още вътрешният министър.

За борбата с мигрантската криза Стоянов изиска високопроходима техника и хора. “Направихме реорганизация в район, където имаше най-много опити за преминаване. Към миналата седмица бяха 130 000, сега са сигурно 140 000 опитите за незаконно преминаване на границата ни. Само за изминалото денонощие има недопуснати 1 200 мигранти”, каза Калин Стоянов, но подчерта, че ако се осигури необходимата техника ще се справят по-добре с проблема.

Относно предстоящите местни избори Стоянов коментира, че МВР е готово да подготви прозрачно вота.“За последните избори най-много досъдебни производства бяха образувани в Бургас, Хасково и Варна. Мисля че сме готови с обезпечаването на процеса, който предстои”, поясни министърът./БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Свързани статии