Министър Тагарев: Предполагаме, че дронът край Тюленово е свързан с войната в Украйна

Може да се предположи, че падналият дрон край Тюленово е свързан с войната, която Русия започна в Украйна. Това коментира министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти.

Такъв тип събития са се случват ежеседмично. Българската армия поддържа капацитети и екипи, които да могат да реагират при невзривени боеприси. Случаят е точно такъв. Оценката на риска показва, че няма нужда да се действа през ноща, тъй като това ще доведе до риск за екипа. Към 6.00 часа е тръгнал екип на място, добави още министърът на отбраната.

Имам предварителна информация, но не окончателна, чии е дронът и откъде е дошъл. Може да се предположи, че е свързан с войната, която Русия започна срещу Украйна, отбеляза Тагарев.

По думите му е възможно да е паднал във водата.

Тази война е свързана с повишаване на рисковете за нашата сигурност от най-различен характер. Русия бомбардира украински пристанища и вече има паднали останки от дронове на румънска територия. Няма защо да си мислим, че тази война ще ни заобиколи. Има риск за България, посочи още министър Тагарев.

Той уточни, че не знае българската ПВО да е имала данни за чужд обект в небето над страната. „Има боеприпас, той е отделен от дрона. Ще бъде обезвреден. Предварителната оценка е, че това е мина”, коментира още отбранителният министър./Новините БГ

Свързани статии