Мъртъв ли е Петьо Еврото? Слух от Дубай го прати на оня свят, Интерпол вече не го търси

Петьо Петров е починал внезапно от масиран инфаркт в Дубай, твърди Фрог нюз, позовавайки се на свои източници в емирствата

Бившият шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен като Петьо Еврото, вече може да не е между живите. Той внезапно изчезна след като му беше повдигнато обвинение за участие в престъпната схема „Осемте джуджета“.

Петров е починал внезапно от масиран инфаркт в Дубай. Това е станало неотдавна, но прокуратурата у нас и съответните служби все още пазят в тайна тази информация. Това твърди Фрог нюз, позовавайки се на свои източници в емирствата.

Бившият следовател бе издирван и от Интерпол, заедно със сина му, който по мистериозен начин бе напуснал България, за да се озове с баща си в Дубай.

На 15 август Антикорупционният фонд, от който започна разследването за престъпната схема „Осемте джуджета“, сигнализира, че прокуратурата е оттеглила европейската заповед за арест на главния заподозрян – именно Петьо Петров – Еврото.

АКФ отправиха публично питане до и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, като настояха да се изясни дали прекратяването на международното издирване на Пепи Еврото „отговаря на истината“ и защо няма никакъв напредък по проверката за работата на прокуратурата по скандалния случай след отстраняването на Иван Гешев.

Една от причините да бъде спряно издирването на заявено преди това лице е, когато е настъпила смърт, което подхранва слуховете за смъртта му. Със смъртта на Петьо Еврото разследването срещу него и повдигнатите обвинения падат – ако прокуратурата потвърди кончината на бившия следовател, считан за един от организаторите на корупционна мрежа, в която са участвали висши прокурори, охранители и служители на МВР./Вестник Марица

Свързани статии