Лошото време не спря най-силните мъже от битка на „Лаута“/СНИМКИ/

Едни от най-силните мъже на България се състезаваха въпреки силният дъжд днес в седмия кръг от националното първенство по силов многобой „Strongman”, който се проведе в рамките на „Бироландия“ в парк „Лаута“. В тричасов спектакъл 9 души от цялата страна мериха сили за спечелването на приза за най-силен състезател.

Участниците се пуснаха в различни интересни дисциплини за издръжливост, характер и спортсменство. Имаше дърпане на деветтонен влекач, демонстрация на мъртва тяга с джип около 300 килограма, вдигаха се тежести до 130 кг.

„Най-тежка и трудна е дисциплината „Камък на Атлас“, при която състезателите трябва да „прегърнат“ и вдигнат 150 килограмовото кълбо и да го поставят върху варел“, обясни един от организаторите – Александър Атанасов, който изрази съжаление, че на „Лаута“ няма състезател от Пловдив. Той обясни, че принципът за обявяване на най-силен играч е по точкова система, която се определя според представянето на състезателите във всеки един от кръговете.

От всички участници най-много точки събра Петьо Христов, който беше обявен за най-силния мъж в днешното състезание. Състезанието е организирано от Българската федерация на силовите атлети и община Пловдив.

Въпреки лошото време, за малкото престрашили се  да дойдат в дъжда, се предлагаше разнообразие от първокласна бира на български и чуждестранни пивовари, а скарите не спираха да приготвят и вкусни мръвки. Млади майки и татковци се надяваха дъждът да спре, за да доведат децата си да се забавляват с Детска школа „Музичко“ и да не бъде отложен детският концерт, който би трябвало да започне по програма в 18 ч.

Меломаните също ще очакват времето да се оправи и  в 19 на сцената ще се качат Ани и Ники – глас и китара. Музикалната програма ще продължи с „Атолука Блус Картел“ и ще завършва с група „Катарзис“ (преди Ivory Twilight)./„Марица“

Снимки: Валентина Биларева, „Марица“

Свързани статии