КНСБ планира голям протест и автошествие в понеделник, 18 декември

КНСБ планира за понеделник голяма протестна демонстрация в София под наслов „За по-високи възнаграждения и ясно и сигурно енергийно бъдеще на България“.

Предвидено е в 10.00 часа сутринта пред сградата на Народното събрание да започне митинг, след който да се проведе и протестно автошествие по централни улици и булеварди на столицата.

В синдикалните протестни действия ще участват ръководството на КНСБ и на основните ѝ членове от всички сектори и регионите на страната, предава БНР.

Основното искане е за осигуряване на допълнителни 450 милиона лева за увеличение на заплатите в публичния сектор, които да залегнат в Бюджета за догодина основно от капиталовите разходи.

След края на митинга, в 11.00 часа, ще започне протестно автошествие по централни столични булеварди и улици: от площад „Независимост“, през Орлов мост, НДК, „Руски паметник“, „Тодор Александров“ и обратно пред сградата на парламента.

От КНСБ вече предупредиха, че зрее социално напрежение на редица места: регионалните здравни инспекции, „Училищно и детско здравеопазване“, агенциите към земеделското министерство и други.

Вече бяха проведени протестни акции и от работещите в Агенция „Пътна инфраструктура“, които блокираха магистрала „Хемус“ при тунела „Топли дол“, както и от сектор „Култура“, включително представителите на сценичните изкуства. С протестни табели на превозните средства протестират и работещите в градския транспорт на София и други градове. На едночасова предупредителна стачка излязоха и работещите в Агенцията за социално подпомагане в цялата страна. /dariknews.bg

Снимка: КНСБ

Свързани статии