Катаджиите с изнесени работни места, скача броят на автопатрулите

Служителите от сектор „Пътна полиция“ в Пловдив от днес работят с изнесени работни места в шестте районни полицейски управления на територията на града. Това каза пред „Марица“ комисар Радослав Начев, заместник-директор на повдивската полиция. По думите му във всяко районно ще има по няколко униформени от КАТ.

„Иначе те си остават на щат в КАТ. Сектор „Пътна полиция“ няма да остане без катаджии, както писаха в някои медии. Това са си служители на КАТ, които просто ще работят в смесен наряд със служители на сектор „Охранителна полиция“. Това не е нещо притеснително. Сутрин имат 15-минутен интруктаж, 15 минути за отвод след края на смяната, през останалото време те ще работят на пътя“, обясни комисар Начев.

Той подчерта, че ОДМВР-Пловдив е първата дирекция в страната, в която се предприема подобен иновативен ход. Всичко това цели по-засилен контрол над джигитите на пътя, както и увеличаване на броя на автопатрулите на територията на града.

„По този начин и колегите ще са си взаимнополезни – едните ще научат повече за работата в „Охранителна полиция“, а другите – за същността на работата на сектор „Пътна полиция“, добави Начев.

Заместник-директорът на пловдивската полиция очаква осезаеми резултати след предприетия ход./Вестник Марица

Свързани статии