„Къщата на ужасите“: Майка държи децата си заключени в продължение на години

Истински филм на ужасите бе разкрит да се разиграва зад стените на една съвсем обикновена къща в Америка.

Майка от Милуоки е обвинена в пренебрегване на децата си и лишаването им от свобода, след като ги заключвала в стаята им, за да не се скитат навън заради „аутизма им“, разкрива криминална жалба.

Приятелят ѝ пък залостил прозорците на децата, за да не притесняват „любопитния си съсед“, се посочва в документа.

34-годишната Кейти Кох и 38-годишният ѝ приятел Джоел Манке са арестувани, след като на 13 юли децата ѝ избягали от дома им, в който се разигравал истински „филм на ужасите“.

http://

Момчетата, на 7 и 9 години, счупили прозореца и избягали голи и окървавени, където съседите ги намерили на улицата.

Трагичната гледка е, че залостените с дъски прозорци на децата все още могат да се видят застлани с мръсни завеси, на които е изобразена популярната детска анимация.

Наказателната жалба, подадена в окръжния съд на Милуоки, разкрива тежката домашна ситуация и степента на насилие, на което се твърди, че са били подложени децата.

В документа се описва как полицай разговаря с двойката за дъските на прозорците на спалнята, на което Манке отговаря, че те са, за да „предпазят децата от това да притесняват любопитния съсед“.

Кох също така казала на офицера, че на спалнята на децата има болтове, за да може да ги заключва през нощта, за да не се скитат поради „аутизма им“.

Посещението на полицията в дома също така разкрива „ужасна ситуация на струпване на вещи“ и че реагиралият полицай Джонатан Круз трудно виждал пода.

Круз е забелязал, че кухнята е затрупана с боклуци и отпадъци, както и всекидневната – се казва в жалбата. „В жилището се носеше миризма на изпражнения и урина“, продължава тя.

„Пред детската стая имаше купчина боклуци и отпадъци. Вратата беше отворена наполовина и когато Круз се приближи до стаята, миризмата на урина и изпражнения стана по-силна.“

Полицаят забелязал как 9-годишното дете имало червени следи по гърба си, зад раменете и в долната част на гърба.

Полицаите извели децата, които били голи, от жилището. В документа се посочва, че външният вид на Кох е бил „разчорлен“ и тя е изглеждала „развълнувана и притеснена“.

http://

Свидетел казва, че малките момчета са се държали като „пещерни хора, които никога не са виждали слънце“, докато са се разхождали по улицата с коси, покрити с изпражнения.

Тяхна съседка казва, че децата изглеждали така, сякаш „никога не са излизали навън“. Просто се движели различно – каза Едер.

„Косите им изглеждаха така, сякаш никога не са били мити, никога не са били подстригвани. Те не знаеха, че навън има нещо.“ Едер каза, че в къщата обикновено е тихо и тя не е виждала никой да влиза и излиза преди, камо ли да чува деца.

Тя била изненадана от сцената, която се разиграла пред обикновено невзрачния дом, и пазела момчетата, докато съпругът ѝ се обадил на 911.

В рязък контраст с ужасната действителност Кох използва профила си в Instagram, за да обрисува съвсем различна картина, показвайки щастливо семейство, в което момчетата прекарват време с баба си, играят в снега, радват се на печенето и украсяването за Коледа и ходят на забавни пътувания.

Манке казал на следователите, че живее в къщата от 2007 г., докато Кох заявила, че се е преместила с децата си преди около четири години.

За първи път той се появява в социалните ѝ медии през октомври 2019 г., приблизително по същото време, когато Кох и децата ѝ се преместват при него.

За Хелоуин през същата година семейството се облича – Манке и Кох в елфски костюми, а едно от децата в костюм на Paw Patrol.

През ноември 2019 г. Кох демонстрира уменията на сина си Чейс да пече, като публикува снимки на привидно възхитеното дете с тава с ярко оцветени кексчета.

По време на празниците през 2019 г. един от синовете е изобразен как украсява къщата с коледни гирлянди, а друг – в костюм с надпис „Честита Нова година“.

Щастливите семейни снимки продължиха и през 2020 г.: момчетата бяха показани как играят в снега, а Кох похвали Манке като прекрасен доведен баща.

През юни 2020 г. момчетата са заснети как бързат да прегърнат баба си, хвърляйки се в прегръдките ѝ. Четири месеца по-късно семейството отпразнува петия рожден ден на Доминик с балони и забавни костюми.

Последните ѝ снимки с децата са публикувани през януари 2021 г., когато Манке празнува 36-ия си рожден ден.

Последната снимка, която е публикувала, е месец по-късно. Последната ѝ публикация е от януари тази година и включва серия от готически мемета.

Разследващите заявиха, че момчетата изглежда са живели в мизерия в продължение на години, тъй като не са били обучени на тоалетна и не са били подстригвани или посещавали лекар от 2019 г. насам.

В понеделник съдебният комисар определи гаранция от 30 000 долара за Кох, но нейният служебен защитник заяви, че тя няма пари да плати гаранцията.

Предварителните изслушвания и на Кох, и на Манке са насрочени за 26 юли. Ако бъдат признати за виновни по всички обвинения, всеки от двойката е заплашен от глоби на обща стойност 120 000 долара и 43,5 години затвор.

Кох е заплашен от допълнителни 20 000 долара глоби и 18 месеца затвор за двете обвинения в простъпки./Vesti.bg

Снимка: стопкадър Vesti.bg

Свързани статии