Калин Стоянов: Кирил Петков се опитваше да се намесва в дейността и кадровата политика на МВР

Кирил Петков се опитваше да се намесва в дейността и кадровата политика на министерството, обяви вътрешният министър Калин Стоянов, който се включи по телефона по време на разговор с Кирил Петков пред NOVA.

„Срещата с Кирил Петков не е била една, бяха няколко в Министерството на вътрешните работи и това може да се провери. Освен срещите имаше и множество телефонни разговори, в които Кирил Петков се опитваше да се намесва в дейността и кадровата политика на министерството“, заяви той.

„Става въпрос конкретно за това кой служител на какъв ръководен пост да се сложи и съответно за това да не махам някои от директорите, които към момента изпълняваха длъжността, а аз имах намерение да ги махна“, обясни Стоянов.

„Искам категорично да ви уверя, че аз съм против полицейското насилие, но съм против насилието спрямо полицаи“, подчерта министърът.

„Не толерирам такова поведение, всички тези служители ще понесат своята отговорност и евентуално наказателна такава“, допълни Стоянов.

Въпроси на министъра зададе и Кирил Петков. Попитан от него срещал ли се е с други партийни лидери за разговори, Калин Стоянов отговори, че разговори с Делян Пеевски и Бойко Борисов е имал в пленарната зала и извън нея в кулоарите на парламента.

„Искам да припомня на Кирил Петков, че оперативното ръководство на службите е поверено на главния секретар“, каза още вътрешният министър.

В отговор на въпрос от водещите имат ли си доверие с премиера Николай Денков, Калин Стоянов каза: „Не виждам какъв е проблемът. Ние имаме доверие. Работим, ние сме един екип, едно правителство – аз, премиерът и министрите от кабинета“.

„Разговорите с Кирил Петков приключиха, когато той явно разбра, че аз няма да се поддам на това негово влияние“, заяви министърът.

„Приключиха, когато, от моя гледна точка, вие поехте отговорността за честните избори. Това е отделна тема дали се справихте добре. или не“, отговори му Петков./Вести БГ

Свързани статии