Изнасилвачът на пловдивчанка избяга! Чешкия се скри, за да не лежи 12 години в затвора

Пеньо Мангъров отвлякъл младата жена в София и я изнасилил три пъти, заплашвайки семейството й. Преди това в багажника на колата му беше открита отрязана глава.

Пеньо Мангъров с прякор „Чешкия“ се покри, за да не лежи 12 години в затвора. Обявен е за издирване още в момента, в който не е открит след постановяване на окончателната присъда на ВКС. Издирвателните действия все още не са дали резултат.

Припомняме, че ВКС се произнесе окончателно в първите дни на октовмри тази година. Присъдата е за отвличане и изнасилване на жена.

Първоначално Пловдивският окръжен съд го оневини за отвличането, а за насилственото съвкупление му даде 6 г. затвор. Апелативните магистрати отмениха оправдателната част на първоинстанционната присъда и увеличиха наказанието му на 12 г. затвор. Мангъров обжалва пред ВКС, но тричленен състав не уважи неговите претенции.

На 6 януари 2019 г. , на кръстовището на бул. „Карловско шосе“ и бул. „Дунав“, в посока АМ „Тракия“, Пеньо е отвлякъл жена. След това поел към столицата, като за периода от 3.30 до 10 часа в къща я е изнасилил три пъти, след като заплашил нея и семейството й.

Припомняме, че Мангъров бе осъден на 8 години затвор през 2004 г., отново за изнасилване. Излиза през 2010 г., но много скоро пак е зад решетките. Задържан е от ГДБОП за изнудване. След дълго разследване отново се сдобива с присъда в размер на 7 години.

Миналото на Мангъров е свързано и с две поръчкови убийства в Прага в края на 90-те. Оттам идва и прякорът му Чешкия. Тогава е арестуван, а в багажника на колата му е открита отрязана глава. Първоначално е осъден на 20 години затвор заради убийство, но наказанието му е отменено от Апелативния съд./Вестник Марица

Свързани статии