Ивет, обвинена за убийството на баба си – актрисата Виолета Донева: Използвах много дрога, всичко ми е черна мъгла

19-годишната Ивет Стайкова, обвинена в убийството на баба си – актрисата Виолета Донева заяви, че всичко около престъплението ѝ „е обвито в черна мъгла“.

Пред съда младото момиче разказа, че от ранното си тийнейджърство приема наркотици, в следствие на което е получила различни психични проблеми. Тялото на убитата актриса бе намерено в дома ѝ на 22 октомври миналата година, след като нейни приятелки разтревожени се обаждат на сина ѝ, бащата на Ивет. Според прокуратурата Виолета Донева е намушкана с нож 54 пъти.

„На 14 години започнах да взимам трева, пробвах LCD и амфетамини. Арестуваха ме на 15 години с трева, когато и нашите се разделиха. Зарадвах се, защото постоянно се караха, с майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. Една вечер й казах, че ще е самоубия, ако не живея сама. Преместих се в „Лозенец“ при едно момче, където смесвах по пет-шест вида наркотици и дизайнерски дроги. Взимах огромни количества и ги комбинирах, след това припадах“, сподели Ивет.

Когато оставала без дрога, девойката изпадала в паника. Започнала да чува гласове и да има параноични халюцинации. „Повечето пъти, когато изпадах в агресия, не помнех нищо след това и чувствах огромно чувство за вина, но взимах още дрога. Мама ме насърчи да отида на психиатър. Разказах му какво чувам и виждам. Диагностицира ме сме с параноя и метаамфетаминова психоза. Обещах на психиатъра, че когато стана на 18 години ще вляза в комуна, за да се изчистя от наркотиците“, добави обвиняемата.

Следват отново проблеми с близките, Ивет продължава да бъде агресивна и заплашва семейството си, че ще сложи край на живота си. „Исках вниманието и спокойствието което никога не съм имала. Имах тежко детство, често изпадах в истерии. След като излязох от лудницата баба и дядо ме настаниха, една вечер се счупи едно стъкло и ме изгониха. Бях сама като куче. Всички ме изоставиха. Виктор ме приюти. Взимахме гъби, пико, кристали, дизайнерски дроги и нов вид кристали, халюциногени, трева. Хвърлих се от четвъртия етаж, халюцинациите бяха ужасяващи. Настаниха ме в болница, спомня си още Ивет.

Малко след това я настаняват при Виолета Донева, която Ивет нарича баба Вили. „Разбирах се идеално с нея. Няколко дни пуших само трева. Но не издържах дълго, имах само гъби и картон в себе си. Пак започнах да чувам гласове, уплаших се, след това всичко ми е черно. Толкова съжалявам за случилото се, искам да я върна, никога няма да си простя“, заяви още в съдебната зала подсъдимата.

Тя бе категорична, че не е разбирала какво се случва по време на убийството на баба ѝ./Dariknews.bg

Свързани статии