Ивайло Мирчев за сглобката: Хората очакват лидерство, не свади на момчешко ниво

Хората очакват лидерство, не свади на момчешко ниво. Трябва да гледаме как да преведем страната през кризите, не да си броим министрите. ГЕРБ имат и министри и зам.-министри. Голяма част от администрацията е назначавана от ГЕРБ. Те имат изключително силно влияние.

Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев в ефира на БНТ.

„Демократична България“ има Атанас Славов. Той е сложен там, за да гарантира конституционните промени. Ако някой реши да ги опраска, той си подава оставката. Нямаме други министри. Единственото, което ни вълнува е да си свършим работата по приоритетите, кото сме заявихме, обясни Мирчев.

По думите му основните лидери в страната в момента са Николай Денков и Мария Габриел.

„Лукойл“

Евроатлантизмът изисква „Лукойл“ да си плаща данъците. „Лукойл“ не плаща в достатъчен обем данъци. Платили са смешна сума – около 100 млн. лв. Само като компенсация са взели 140 млн. лв. Целта на дерогацията е „Лукойл“ да премине към неруски нефт, коментира Ивайло Мирчев.

Според него прекия приход на „Лукойл“ е между 2-3 млрд. лв., които не влизат нито в бензиноколонките, нито в българския бюджет. „Те отиват в бюджета на Русия. Никой не е искал план как те да преминат към неруски нефт. Когато поискахме дерогацията започна войната. Служебното правителство трябваше в 10 месеца, в които управлява, да иска ясен план. „Лукойл“ да каже този месец обработва толкова, следващия толкова. И да каже през кой месец ще премине към неруски петрол. Тази разлика в цената на нефта не влиза в българския бюджет, а отива в руския“, посочи още депутатът.

Предложението на ГЕРБ да стане за 3 дни е ясно, че не може да мине. Има секретни доклади на ДАНС. Възможно е да бъде предизвикана криза на пазара на горивата в Бългрия, допълни Мирчев./Новините БГ

Свързани статии