ГЕРБ събират националния съвет, решават дали да продължат да подкрепят кабинета

ГЕРБ ще проведе национален съвет след изборите, на който да решат дали да продължат да подкрепят правителството. Това заяви в Ловеч лидерът на партията Бойко Борисов. По думите му те търпят единствено негативи. За мен сглобката в момента не съществува, заяви Борисов.

„Може би в сряда ще направим общонационално събрание на ГЕРБ, за да видим да продължим ли да работим заедно“, подчерта той.

„Вчера Министерският съвет с премиера Денков гласували за „Страйкър“-ите без да има решение на парламента. С това си гласуване ще ни вкарат в такъв юридически казус, че не е истина. Навсякъде мърсуват с всякакви партии и коалиции, само и само да е срещу нас“, добави лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов разкри още, че е предлагал на Кирил Петков да се кандидатира за кмет на София, а ГЕРБ да нямат техен кандидат. „И за да спрат спекулациите, истината е, че много преди изборите за София предложихме на ПП-ДБ да се издигне кандидат, различен от родата на Държавна сигурност, и ГЕРБ да не издига кандидат. На Кирил Петков му предложих да се кандидатира той, и ние няма да издигнем кандидат“, добави бившият премиер./Вестник Телеграф

Свързани статии