Георги Георгиев: Имаме информация, че Терзиев е водил разговори с Нинова

„ГЕРБ няма да отиде на среща с ПП-ДБ-Спаси София, защото имаме информация, че Васил Терзиев е водил разговори, преди да ни изпрати официална покана, с Корнелия Нинова“, заяви в студиото на БТВ общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев във връзка с избора на председател на СОС.

„Снощи Свиленски потвърди, че депутатите от БСП ще отидат на преговори, тъй като общинските съветници от БСП няма да отидат. Т. е. вървят пазарлъци отвъд поканите и ние няма да участваме в такива постановки“, добави Георгиев.

„Срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова. Водени ли са разговори между Терзиев и Нинова?“, попита той.

„Днес ПП-ДБ трябва да отговорят как ще управляват. Нямат мнозинство. Трябва да се работи с ясни принципни приоритети“, каза Георгиев.

Той посочи, че кандидатът на ПП-ДБ-Спаси София за председател на СОС – Борисов Бонев, е претърпял провал и отново ще претърпи, освен ако вече не са си стиснали ръцете с БСП и „Възраждане“.

„Не може преди изборите да обясняваш колко лошо е БСП, колко е опасна за София е Ваня Григорова, а след 10 дни да го забравиш“, подчерта общинският съветник от ГЕРБ.

„Не съм обвинявал кмета, но виждайки как града гори…Не е трудно да се предвиди, че може да се случи подобно нещо, когато разрешаваш на двете най-големи футболни агитки да протестират“, коментира Георгиев протестите срещу БФС.

По думите му кметът много трудно може да забрани един протест, но когато го позволи трябва да направи консултации с ДАНС и СДВР. Георгиев подчерта, че кофите за боклук трябва да бъдат почистени, за да няма боклук и да няма какво да гори. Според него трябвало да се направят екипи от общински работници и полицаи, които да обиколят местата на протеста и да видят дали няма бомбички или нахвърляни дървета. По думите му трябвало да има зам.-кмет по сигурността.

„Кметът има отговорността да застане начело в такава ситуация. Това, че има ненаучени уроци е ясно, но те трябва да бъдат научени много бързо, за да не бъдат платени с още повече счупени глави“, каза Георгиев.

„Ако ни беше поискан съвет, щеше да помогнем“, посочи общинският съветник от ГЕРБ.

Той апелира да се обявят зам.-кметовете, защото е належащо да се знае кой ще е зам.-кмет по финанси. „София няма заместник-кмет по финанси и транспорт. Това са важни управленски въпроси“, посочи Георгиев.

„Може да си кмет на няколко дни, но си кмет на няколко милиона и нямаш право да си неподготвен. Той каза, че идва с готов екип. Липсата на този готов екип е част от причините за случилото се. Не виждам защо трябва да се отрича нещо, което се е случило“, категоричен бе общинският съветник.

„Бях предложен от структурите по места за кмет на София. Концепцията, която Борисов избра е за външен кандидат, който да отвори периферията, защото много хора бяха уморени от управлението на ГЕРБ. Имаме резултати, които ни отреждат втора политическа сила“, каза той във връзка с избора за кандидат за кмет на ГЕРБ.

По думите му Стилиян Петров също бил обсъждан за кандидат за кмет./Новините БГ

Свързани статии