Двама задържани след убийството на мъжа, чието тяло бе открито в шахта в София

41-годишният мъж, чийто останки бяха открити в шахта на жилищна кооперация, е съден за опит за убийство преди години. Той е с влязла в сила присъда, която е изтърпял. Преди 10 години е получил условна присъда. Това заяви в ефира на NOVA директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

Сигнал за изчезването на 41-годишния мъж е подаден на 8 август в 4-то РУ от негови близки.

„Веднага след това започнахме оперативно-издирвателни мероприятия, за да установим евентуалните маршрути на лицето установихме широк кръг от хора, с които той ежедневно се среща. Той се занимава с бизнес – собственик е на масажно студио. Има и бизнес партньор – лице, което не е български гражданин”, подчерта старши комисар Николов.

По думите му след уточняване на кръга от близки на лицето е започнала работата по вероятните версии по изчезването му.

„Бързо се ориентирахме за евентуалния извършител на това престъпление. В рамките на около 30 часа установихме всички възможни маршрути, версии и причини за изчезването на лицето. С оперативна комбинация установихме и съучастника в престъплението.  Извършителят се е опитал да прикрие следите си и да укрие вещи и предмети, които биха го уличили в престъплението. Соченият за извършител на престъплението към момента е безработен. Той е бивш барман в столично заведение.  Мотивът най-вероятно е финансов. Жертвата и извършителят са имали бизнес планове, които в един момент 31-годишният задържан разбира, че няма да се осъществят. Той вероятно губи самообладание, кани жертвата в собствения си апартамент и  му нанася удар в тъп предмет в задната част на главата”, посочи шефът на СДВР.

Тялото е разчленено в банята на въпросния апартамент.

„Изхвърлянето на част от останките е станало в тоалетната чиния. Те попадат в канализацията на сграда. Намерени са костите на убитото лице в пет отделни чувала в яма на Витоша. Към зловещата находка бяхме насочени от помагача на престъплението. Той е помогнал с пренасянето на точно тези останки към Витоша и кофи за сметосъбиране в района на престъплението”, подчерта старши комисар Николов.

Двама души са задържани след убийството на жертвата, чието тяло бе открито снощи в София. Припомняме ви, че криминалисти откриха човешки останки в шахта на жилищна сграда, която се намира на столичната улица „Г.С.Раковски“.

Единият е арестуван за убийството, а вторият за лично укривателство, съобщиха от прокуратурата.  Заподозреният като извършител е 29-годишен мъж. Полицията го издирваше от вчера. Той успял да се качи на Витоша, където през целия следобед се провеждаше спецакция по издирването му. Освен спецчасти, в акцията се включи и ПСС.

Малко след 16:00 часа бил намерен и арестуван, предаде NOVA. В събота вечерта заподозреният е искал да нощува в хижа „Алеко”, но не е имало места. За да слезе до „Драгалевци”, е ползвал градски транспорт.

Тялото е на 41-годишен мъж, който е бил обявен за издирване. Арестуваният за смъртта му е бил негов близък приятел.

Официалната информация по случая

Софийска градска прокуратура обяви, че ръководи разследването за извършено убийство на 8 август в центъра на София. Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност от разследващ полицай при СДВР. До настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели.

На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Същевременно в хода на разследването са събрани доказателства за извършено престъпление – лично укривателство, от друго лице, което е спомогнало на предполагаемия извършител на убийството да избегне наказателно преследване. Заподозреният за личното укривателство също е задържан.Заподозреният за престъплението е 31-годишен от София, криминално проявен, а неговият помощник – 24-годишен, съобщиха от МВР./dariknews.bg 

Снимки: БТА и Булфото

Свързани статии