Денков за готвените протести: Опитват се да свалят правителството, но няма да се поддадем

Денков за готвените протести: Опитват се да свалят правителството, но няма да се поддадем СНИМКИ
Очаквам тази година да сме приели всички позиции, провели преговорите и ако това е направено и не ни приемат в Шенген, тогава можем да кажем, че Европа не ни третира коректно. Това каза министър председателят акад. Николай Денков по повод новината, че Европейската комисия сваля механизма за наблюдение над България и Румъния.

Днес той откри учебната година в ОУ „Васил Левски“ в село Караджово, община Садово.

На зададен въпрос от журналисти кога ще бъдем приети в Шенген Денков припомни, че от години имаме препоръки, които не успяваме до сега да изпълним, но в момента с много бързи темпове наваксваме това закъснение. Той допълни, че когато свършим, тогава нашите позиции ще бъдат силни и не вярва, че някой може да ни спре.

Премиерът коментира и готвените протести и блокади заради отменената забрана за внос на украинско зърно.

„Не е ново, че се правят опити за сваляне на правителството, но ние няма да се поддадем“, увери Денков. И заподозря, че протестите са инсценирани. „Следете ги и ще видите кой се крие зад тях“, добави той.

Денков заяви, че пускането на украинското зърно у нас е решение на Европейската комисия: „Ние сме част от Европейския съюз и трябва да се съобразяваме с европейските политики. Взетото решение от правителството и парламента е в полза на народа. Подходът не трябва да е да се помогне на всички, трябва да се работи с данни и всеки сектор да се разглежда отделно“, каза още премиерът.

Във връзка с коалиционното споразумение изпратено от ПП до ГЕРБ СДС той обясни, че става дума за същия документ, представен в края на юли, който е свързан с механизма за взимане на общи управленски решения. „Механизмът работи, но не е скрепен с документ“, обясни Денков и на въпрос на „Марица“ отговори, че няма срок, в който ГЕРБ да дадат своето становище за офертата от „Промяната“ за коалиционно споразумение./Вестник Марица

Свързани статии