Денков уволни зам.-министър, отказа на ПП-ДБ да вземе главата на МВР шефа/ВИДЕО/

Оставката на шефа на МВР ще обсъдя първо с Мария Габриел, която в момента е в чужбина, заяви премиерът

Министър-председателят акад. Николай Денков заяви, че е уволнил зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в МВР. Уволнението е след погромите в София в четвъртък вечер.

Припомняме, че в столицата имаше напрежение между футболни фенове и полиция. Ранени са както полицаи, така и граждани.

„Възлагам на главния секретар Живко Коцев максимално бързо и обективно разследване за наблюдаваните случаи на насилие от отделни полицаи“, допълни премиерът.

Оставката на шефа на МВР ще обсъдя първо с Мария Габриел, която в момента е в чужбина, заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Министерския съвет.

Вместо футболен празник наблюдавахме грозни сцени на насилие. Причината е дългогодишното управление на БФС, което доведе до упадък на българския футбол. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията от страна на ръководствата в МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващи агитки.

Искам горещо да благодаря на всички мирно протестиращи спортни запалянковци, както и на тези полицаи които изпълниха дълга си без да проявяват насилие, каза премиерът, пише „24 часа“.

Не е виновно СДВР като цяло, но трябва да се анализират грешките. Поискал съм доклад от МВР и тогава ще обсъждаме конкретни имена, каза премиерът.

Запитан истина ли са думите на Делян Пеевски от ДПС, че е притискал Калин Стоянов по време на изборите, Денков отвърна така:

„Ако съм притискал Калин Стоянов за нещо, то е да си изпълни задълженията по вота. Това сме имали като разговори. Това му е работата. Никога не съм го притискал, сусеатирал, никога по отношение на други партии. Но не искам да коментирам чужди думи. Калин Стоянов се уволнява и избира от Народното събрание. Разговорът за него тепърва предстои“, настоя Денков.

„Изпратих писмо до централата на УЕФА и контролната и етична комисия на УЕФА. Ще потърся и ФИФА“, подчерта Денков./„Марица“

Свързани статии