Чудо! Българка забременя в Турция, след като ѝ казаха, че никога няма да има дете

Съпрузите Юркюш и Радостин Рахневи, които живеят в България са заедоно от 4 години. Те са отишли в Турция, с надеждата да се сдобият с рожба, защото не могат да имат деца по естествен път.

Казали им, че никога няма да имат дете
Лекарите в България заявили на двойката, че никога няма да имат дете, съобщи агенция Демирорен (DHA).

Единственият начин да се сдобият с такова е по метода „ин витро“.

Гинекологът проф. д-р Сабри Чавкайтар и урологът проф. д-р Бюлент Ерол в истанбулска частна болница обаче им предоставиха персонализирано лечение. След успешния процес на лечението, през изминалия месец те успяха да се сдобият със сина си Христо.

Успех на Турция в ин витро лечението
След като се завърнаха щастливи в България, двойката изрази чувствата си пред агенция Демирорен: „След като прочетохме за успеха на Турция в ин витро лечението, решихме, незабавно да заминем. Констатирахме, че турските лекари са уникални в професията си и се отнасят с голямо разбиране към пациентите си. Благодарение на тях се сдобихме със сина си.”

Двойките да не губят вярата си
Майката Юркюш Рахнева заяви: „Направиха ни най-големия подарък. Чувството да си майка е прекрасно.. Благодарни сме на нашите лекари, които ни накараха да изпитаме това щастие. Турските лекари са нашите герои. Единственият ми съвет към двойките, които обмислят ин витро лечение, е да не губят вярата си и никога да не се отказват.

В България определено има добри лекари, но видяхме отношението на турските лекари към пациентите и техния професионален опит и определено можем да кажем, че са уникални в тази област.”

Рожбата се ражда след здрава бременност
Проф. д-р Сабри Чавкайтар обясни процеса на лечение.

„Нашият 40-годишен пациент Юркюш Рахнев и неговата съпруга кандидатстваха при нас от България. Броят на яйцеклетките и броя на сперматозоидите бяха много ниски. Създадохме два ембриона от персонализирана програма за лечение. С операция отстранихме проблем открит в матката. Синът им Христо, зарадва семейството и се роди след здрава бременност. Ние също сме щастливи като родителите, защото сме част от това чудо.“

Приложено е комбинирано лечение
Урологът проф. д-р Бюлент Ерол допълни: „Когато нашият пациент дойде в клиниката, имаше малко неподвижни и деформирани сперматозоиди. След прилагане на комбинирано лечение, включващо хормонални лекарства, се наблюдаваше повишаване на броя и качеството на сперматозоидите и тогава беше решено да започнем ин витро лечение. След този опит настъпи бременност и двойката се сдоби със сина си“, заключи той./Вестник Марица

Свързани статии