БСП се събра на пленум в търсене на изход от политическата криза у нас

БСП се събра на пленум в събота, на който беше обсъждана политическата криза у нас.

С 98 гласа „за“ и 2 „против“ Националният съвет на БСП реши:

Потвърждава решението на ИБ и на парламентарната група на коалиция „БСП за България“ за прекратяване на преговорите с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с първия проучвателен мандат;
НС възлага на депутатите от ПГ на „БСП за България“ да гласуват против правителство, предложено от ГЕРБ-СДС;
БСП да участва в разговори за реализиране на втори и трети мандат;

Ако не се състави редовно правителство и се назначава ново служебно на президента Радев, членове на БСП да не участват в него.
„България трябва да има редовно правителство, но ако надделее здравият разум и се разберем по основните приоритети, а не списък по 20 мечти. При това условие няма да подкрепим първия мандат“, заяви по-рано депутатът от БСП Румен Гечев.

„При всички случаи няма как да оставим нулиран бюджет след 10-ти, защото това ще създаде големи проблеми. В най-лошия вариант ще бъде удължаване на бюджета, ние правим всичко възможно да има правителство, но не на всяка цена“, каза Гечев.

„Ние ще бъдем конструктивна опозиция на първия мандат със съответните корекции, които трябва да бъдат направени в политиките, но нека да видим как ще се развият нещата – това е отговорност на първите и вторите”, подчерта той./Вести БГ

Свързани статии