БСП: Калин Стоянов трябва да си подаде оставката

„Калин Стоянов трябва да си подаде оставката. Твърденията „аз съм политическо лице и оперативната работа с води от друг, вече не работят. Тук, освен политическа, трябва да се носи и морална отговорност“. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Осъждаме всички вандалски действия, унищожаване на държавна и общинска собственост, нападения над полицаи. Тези хора от протеста трябва да получат наказателна отговорност, защото част от тези действия за престъпления по Наказателния кодекс“, допълни Нинова.

Тя посочи, че от БСП осъждат и „онези действия на полицията, с които посегнаха и биха журналисти и мирни граждани, които спокойно си вечерят със семействата“.

Лидерът на БСП заяви и, че ще подкрепят с гласовете си създаването на Анкетна комисия за установяване на фактите по случая.

Нинова коментира и вота на недоверие към кабинета „Денков“, заявявайки: „Нека да се сложи край на тази мъка – мъка за тях и катастрофа за държавата“. „Да си ходи тази сглобка, за да се нормализира обстановката и да погледнем с някаква перспектива напред“, каза още тя./Dariknews.bg

Свързани статии