Борисов видя финансов апокалипсис в България, намекна кой ще ръководи МФ при победа на ГЕРБ

Апокалипсис във финансите на България. Трябва ни неутрален финансист. Такъв, какъвто взех навремето Ананиев. Финансист доказал не само почтеността си, но и умението да спестява, балансира и да пази парите на българите.Това заяви от Перник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Много дребно е за Кирил Ананиев да бъде само депутат. Ако младите мислите, че можете да надделеете над старейшините, още ви е много рано“, предупреди той новите кадри на ГЕРБ.

Бойко Борисов видя и поле за развитие на религиозния туризъм в Пернишко. Той обърна внимание и на проблема с нелегалната миграция, като обаче подчерта, че в ГЕРБ са за хуманно отношение към хората, които влизат легално и бягат от война. „Настаняваме ги в центрове. Но когато са минали с корупционните схеми, които вървят от 2 години с пълна сила, ще тръгнат из градовете. България избра пътя на промяната преди 2 години, българите се подведоха по компроматите. Обраха ви по 1 лев от джоба за дизела и бензина с всеки литър, който зареждахте, перничани.

От тока ви обраха, от веригите ви обраха. Бойко Рашков е кандидат за депутат от Перник. Ще бъде голямо удовлетворение да не го изберат. Ние дори не агитираме. Асен Василев отиде в Казанлък и каза, че ще им направи наземно метро, за да ходят на дискотека в Стара Загора. Пиши за Перник едно летящо метро до София през Люлин“, обърна се той с ирония към водача на пернишката листа на ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев.

За финал Борисов си пожела по-обективни медии, които да показват недостатъците на всички политически партии, тъй като това е добре за всички.

Кирил Ананиев заяви категорично, че правителство без ГЕРБ-СДС е невъзможно. „По време на нашето управление се утвърдихме като партньор, на който вярваше цяла Европа, бяхме страната с фискална стабилност, професионално управление на публичните разходи. Създадохме нормални условия за развитие на бизнеса, не позволихме на инфлацията да повлияе на покупателната способност. Общините бяха наш приоритет. Решихме много от проблемите, свързани с водната криза, ремонта на улици, училища, детски градини, църкви, манастири, културни и спортни съоръжения.

Познаваме добре проблемите на всяко едно населено място в Пернишка област. Можем да решим тези проблеми. В последните две години страната ни се върна с десетилетия. Две години отминаха на автопилот. Отложи се за неопределено време присъединяването на България към еврозоната, ежегодно нарастване на дълга. Повиши се цената на дълговото финансиране. Две години нямаше работещ План за възстановяване. Вместо правилните проекти, които разработи нашето правителство, се вкараха проекти, от които намирисваше на сериозна корупция. Върлува корупция във всичките нейни форми. Няма да е лесно и ще трябва да положим усилия, за да възстановим нормалността в България“, добави той./Новините БГ

Свързани статии