Борисов: Алексей Петров не присъства на срещата, бяхме аз, Кирил и Асен/ВИДЕО/

Когато ген. Атанасов видя как се прегръщаме с Кирил и Асен, му стана ясно, че нещо не му е ясно, заяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в бургаската болница „Дева Мария“. Той даде коментар по актуални теми пред журналисти

Борисов коментира темата с Алексей Петров. „Единственото, което съм казал, надявам се да спрат да му вдигат кокалите на човека – той осъществи логистиката, след незаконните арести, след тяхното МВР, разговор между нас не можеше да се осъществи. Физическата среща беше невъзможна, дори в парламента. Алексей Петров осигури тази логистика, за да можем да си проговорим, като важното е, че той не е присъствал на срещата, бяхме аз, Кирил и Асен“, заяви Борисов.

„И тогава казахме – искаме ли за България да се опитаме да направим нещо, аз да преглътна незаконните арести, чегъртането и всичко останало, в името на по-висшите цели – България да има бюджет, план за възстановяване, Шенген, Еврозона“, допълни той, пише dariknews.bg.

Борисов коментира изказването на президента Радев за задкулисното управление.

„Доколкото знам президентската институция има две основни задачи – да обединява, втората да критикува – с първата той не се справя“. заяви Борисов.

„Не вярвам президентът да се е опитал да направи интрига за човека – той създаде логистиката. Няма човек да не знае, че ние 40 години само сме се карали, само сме спорили, били сме се в спорта“, допълни лидерът на ГЕРБ.

По думите му няма нищо лошо човек, който вече го няма и е създал логистика, да може да се започне разговора. Борисов бе категоричен, че физически този разговор не е могъл да се състои. Той допълни, че са били скарани.

„Спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров. Той създаде логистиката“, подчерта Борисов.

Борисов се пошегува, че „неговият“ футболен отбор навремето е бил основен противник на „отбора на Комсомола“, създаден от Алексей Петров. „Оттогава ми е битката с ДС“, заяви той.

Той потвърди, че представители на „Демократична България“ не са участвали в срещата за съставяне на кабинет с Петков и Василев. „Впоследствие, когато се разбрахме двете големи партии – ПП и ГЕРБ, отидохме в парламента, оттам нататък всичко е било 100% прозрачно“, обясни той.

„Ген. Атанасов знае къде са били срещите (с Алексей Петров) и всичко останало. Аз не вярвам, че го е казал“, каза още той.

„Когато за първи път се видяхме всички заедно, той (ген. Атанасов) като ни видя как се прегърнахме и здрависахме с Кирил и Асен, и му стана ясно, че нещо не му е ясно“, разкри той.

На въпрос говорят ли си с Кирил Петков и Асен Василев Борисов отговори също с въпрос: „Говорим си, защо да не си говорим?“

„По телефона аз не обичам да говоря и нямам“, допълни Борисов.

Той коментира скандалния случай в „Пирогов“ от преди няколко дни.

„Ако управляваше ГЕРБ за случая в Пирогов даже министъра щеше да си отиде“,  обяви Борисов.

Сутринта и на Денков му казах, ние трябва да излезем пред обществото и да кажем – да, тази грозна дума „сглобка“, която ми звучи като „свалка“ малко, има смисъл по законодателните решения, по Конституцията“, посочи той.

„Щях да махна министъра на отбраната заради съветник. Съветникът щеше да си е заминал на мига и въпросът щеше да е „Кога ще махнете неговия началник?“. Аз считам, че Тагарев незабавно трябва да го уволни. И ние ще го питаме в комисията защо не го уволнява, колко ценен е, какво разбира от отбрана този човек, назначен за съветник, или е назначен само да взима заплата“, коментира той скандала с Мустафа Емин.

Във връзка с разпитите на Васил Божков той каза: „Аз нямам дело срещу него. Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания. Той не казва, че е дал на мен – бил дал на някой да ми донесе на мен. Дрън-дрън. Клел съм се във внуците, в мене си“.

„Дойдат ли избори, Божков започва да говори. Не ви ли прави впечатление? Изведнъж беше свидетел срещу мен и Кирил Петков като премиер. Как се намериха? Щом пък е толкова интересен Алексей Петров, който участва в тристранните съвети, участва в телевизии. А те как се намериха от Дубай та им стана Кирил Петков незаконно да ме арестуват?“, попита Борисов.

Според него, главният секретар на МВР правилно е постъпил като си е подал оставката. „Притеснителното е, че чух, че Кирил Петков ходил в МВР. А ние се разбрахме ясно и точно, че министъра на вътрешните работи, и ние страхувайки се от записа, ще подходи 100% професионално и никой няма да му се меси в работата“, посочи той./„Марица“

Свързани статии