Бойко Борисов с остра критика: Имаме слаб земеделски министър/ВИДЕО/

За съжаление имаме слаб земеделски министър, не съм видял икономическия. Това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува министърът на земеделието Кирил Вътев.

„Денков е млад премиер и на никой такъв не са му приятни протестите“, каза той. И призова правителството и зърнопроизводителите да спрат с тежките квалификации и закани.

„Този бранш е получил над 30 млрд. лева дотация от ЕС. Когато си получил такива пари от ЕК, не може да говориш, че ще събориш държавата и ще фалираш. Тук е тяхната грешка, на Денков грешката е квалификацията. Моят съвет е да седнат на масата”, заяви Борисов.

„Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари. Цялата верига доставки да се проследи, да имаме износ за трети страни, да помогнем да се изнесе жито, царевица, слънчоглед, да се помисли за тавани, които да не се надвишават, да не говорим за сухото мляко, обясни Борисов. Това се решава в МС с преговори на масата, а не с трактори отвън. Аз имам поне 20-30 протеста, мляко хвърляха, домати, първо протести, после сядаме, преговаряме, помагаме си и после се прегръщаме“, подчерта Борисов.

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ заяви, че ще обяви кандидата за кмет на София, след като свърши Ретроградният Меркурий.

Предвид вече отминалия ретрограден меркурий журналисти попитаха Борисов дали ще обяви кой е кандидатът за кмет на ГЕРБ за София. „Няма да кажа“, категоричен бе той./DarikNews.bg

Вижте повече във видеото!

Снимка: БГНЕС

Свързани статии