Бойко Борисов: Не говорим за коалиция, а за отговорност. Ген. Атанасов и Кирил Петков си преглътнаха егото

Това е отговорност. Разумно поведение на диаметрално разположени в политическото пространство партии. Наричайте го коалиция или както искате, но това с една дума е отговорност. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Колежа в Пловдив да изиграе ветерански мач, предаде репортер на „Марица“.

„Преговорите се водят от Мария Габриел, която ще е премиер и вицепремиер. Тя има знанието и авторитета да си води преговорите. Споразумението се сключва първо пред очите на народа“, посочи Борисов.

„Нагледахме се на две години престъпност, обедняване, миграция, инфлация, нито ред от Плана за възстановяване, без едно евро от чужбина, без инвестиции. Това, което откриха официално, е това, което направихме. Аз поздравявам лидерите на „Да, България“и ПП. Съветвам ги да не четат и да не гледат сайтове и телевизии. Защото тези, които искат катастрофа, работят. Виждате в Гърция веднага променят закона, а ние продължаваме да се дрънкаме. Вместо да решим кардинално проблема, нали все се сравняваме с Гърция – първата партия получава 50 депутати бонус и продължава“, посочи бившият премиер.

Борисов подчерта, че както той, така ген. Атанасов и Кирил Петков са си преглътнали егото в името на това да се излезе от хаоса в държавата.

„Двата стадиона в Пловдив струват колкото едни евентуални избори. Шест стадиона са загубени последните няколко избора“, подчерта Борисов.

На въпрос кога ще са ясни имена на министри, Бойко се ядоса и посочи, че не зависи от него.

„Правителството се прави от Мария Габриел. Видяхте ли някой да търчи по стадиона да ми носи телефон. Тя има 100 процента правата да подготви кабинет, да прави разумни компромиси. Видяхте страха на всички, че евроатлантически партии ще направят кабинет“, коментира още Борисов.

На въпрос как са реагирали привържениците на ГЕРБ, които не одобряват споразумението между партиите за кабинет, той отговори:

„За тези, които не одобряват, в страната има още 240 партии“./Вестник Марица

Свързани статии