Бивша манекенка почина на 35 години след дългогодишна битка с анорексията

Бившият модел Карин Бауман почина във вторник на 35-годишна възраст, след като повече от десетилетие се бори с хранителното разстройство анорексия нервоза.

Бауман е била приета в отделението за интензивно лечение в болница Ихилов в Тел Авив в началото на седмицата, след като състоянието ѝ се влошило поради инфекция с пневмония.

Бауман за първи път започва да страда от анорексия нервоза на 22-годишна възраст и прекарва голяма част от следващите години на медицинско лечение, което включвало чести пътувания до болница.

„Карин беше вдъхновяващо ярка, умна и интелигентна жена“, каза телевизионният водещ Ортал Амар, който се запознал с Бауман и нейното семейство, когато те били обект на документален филм за анорексията.

Тя казва, че е говорила с майката на Бауман Йехудит и че „предимно е плакала по телефона. Мисля, че знаеха, че идва краят ѝ.” Амар каза, че Бауман тежала само 23 килограма. „Искаш да вярваш и да се молиш, че тя ще се справи с това, но лекарите не бяха позитивни“, казва тя.

„Натъжен съм от смъртта на покойната Карин Бауман, която смело и с кураж се изправи срещу проклетата болест на анорексията през последното десетилетие“, пише министърът за напредъка на жените Мей Голан в Twitter, като включва и снимка на Бауман с майка й.

„Скъпи момичета и жени, грижете се за себе си и преди всичко обичайте това, което сте – без значение какво ви диктува обществото или медиите“, добавя Голан.

Депутатът Йеш Атид Ран Кац, член на комисията по здравеопазване на Кнесета, поиска от нейния председател Уриел Бусо да проведе спешна среща относно идеалите за красота и анорексията. „Имаме задължението да премахнем следващия претендент от цикъла на анорексията“, каза Кац в изявление.

През 2022 г. Бауман пише на майка си писмо, в което казва следното: „Най-накрая реших да спра да се боря с болестта. Не мога да се бия повече, минах през достатъчно трудности в живота и все още преминавам през път на трудности и емоционален стрес. Уморена съм от разговори, уморена съм от опити да намеря решение на моята ситуация, уморена съм от говорене и оплакване. Мисля, че е време да се откажем от войната и всеки да живее живота си в мир и спокойствие. Ще дойде денят, когато ще бъде по-добре“.

Бауман идва от семейство с известни имена в света на модата и моделирането. Тя има четири сестри Орли, Рене, Анна и Натали и брат Стивън. Всички сестри също са били модели в миналото.

Като най-малка Бауман започва да работи като модел на 17-годишна възраст и през 2002 г. се класира на второ място в национален младежки конкурс за красота./Вести БГ

Свързани статии